DP 180 rendszer

KIVÁLÓ HŐSZIGETELÉS

DP 180 – A RENDSZER JELLEMZŐI

A DP 180 felnyíló-toló ablak és ajtórendszer kivitelezésére szolgál kültéri beépítésnél

A DP 180 egy modern megoldás, amelynek az alapját alumínium profilok alkotják hőszigetelő betétekkel. A DP 180 rendszer felépítése csökkenti a hőenergia veszteséget, és ami ebből következik, kisebb a tervezett objektumok üzemeltetési költsége. A termék lakóépületekben és középületekben egyaránt alkalmazható.

 

A rendszer előnyei

• tökéletes hőszigetelés – Uf = 1,1 W/m2K-tól,

• kitöltés vastagsága max. 62 mm,

• lehetőség van nagyon nagy terjedelmű és akár 430 kg szárnysúlyú ajtó kivitelezésére,

• lehetőség teljesen üveg, 90˚-os sarokcsatlakozás létrehozására,

• lehetőség van süllyesztett küszöbű ajtó készítésére – nincs építészeti korlát,

• nagyon jó vízzárási és légáteresztési paraméterek,

• be lehet építeni automata rendszert az ajtó nyitásához és zárásához,

• alkalmazható mikroszellőzésű vasalat,

• beépíthető kitöltés a külső oldal felöl,

• üvegosztó nélküli üveg illesztési lehetőség,

• sarok takaróprofil,

• egyéb Yawal rendszerekkel kombinálható.

Az ajtószárnyak csatlakozása Metszet az ajtókereten és szárnyon keresztül

Az ajtószárnyak szélessége és magassága egészen 3300 mm lehet a szárny max. 430 kg-os súlya mellett. A nagy üvegfelületek a modern építészet ismertetőjegye. Az alumínium profilok segítségével rögzített üvegtáblák minden konstrukciót könnyeddé tesznek. Ez lehetővé teszi átlátszó határoló szerkezetet megvalósításást, ami az átlátszósága ellenére átgondolt védelmet jelent a hideggel, széllel, esővel vagy a napsugárzással szemben.

MŰSZAKI JELLEMZŐK – DP 180

Profilszélesség Keret: 180 mm, Szárny: 81 mm
Kitöltés vastagsága 18÷62 mm
Tömítések EPDM, TPE
Szárny súlya max. 430 kg
Szárny magassága max. 3300 mm
Szárnyszélesség max. 3300 mm
Légáteresztés PN-EN 12207 szerinti 4 osztály
Vízállóság PN-EN 12208 szerinti E1350 osztály
Hőszigetelés Uw 0,8 W/m2K-tól, Uf 1,1 W/m2K-tól
Szélállóság PN-EN 12210 szerinti C3 osztály

Pozitív és negatív sarokmegoldások:

Keskeny ablakosztó megoldás

A Yawal S.A. tervezői a rendszer számos előnyéhez hozzáadták a népszerű keskeny osztó megoldást. Korlátozza a látható alumíniumot a szárny csatlakozásakor 125 mm-től 47 mm-ig. A mindössze 47 mm-es szélesség az egyik legjobb érték a piacon! A megoldás a DP 180 rendszer minden verziójában elérhető.

 

A Yawal 180 emelő-tolóajtó keskeny változatban nemcsak a szerkezet átlátszósága javult jelentősen, hanem az egész szerkezet esztétikája is. A megoldásnak köszönhetően az alumínium profil elegáns és sima felületét látja a keskeny osztó és a felső illetve az alsó tok összekapcsolódásánál.

DP 180 PRIMEVIEW GLASS

Látványos megoldás, mely teljes egészében eltünteti az alumínium elemek láthatóságát a szerkezet külső oldaláról nézve. A GLASS verzió emellett lehetővé teszi a tolóajtó keretének teljes elrejtését a padlóba, a mennyzetben és a hőszigetelő rétegben.

DP 180 PRIMEVIEW GALENDAGE

Lehetővé teszi a mozgó szárnyak „elrejtését” a speciálisan kialakított zsebekben. A Yawal a rendszerszállítók elsői között kínálja a GALENDAGE típusú megoldást szimpla tokhoz. Ennek eredményeként páratlan vizuális hatást lehet elérni az egész fal megnyitásával.

 A DP 180 PRIMEVIEW FOKOZATMENTES ÁTMENETE A HOMLOKZATBA

A bevezetett megoldás lehetővé teszi DP 180 PRIMEVIEW szerkezet fokozatmentes átvezetését az FA 50N és FA 50N SL oszlopos-bordás homlokzatba, megőrizve az alumínium elemek hasonló szélességét a tolóajtókban és a homlokzatban

TAKARÓ CSIPESZEK A SZÚNYOGHÁLÓ FELSZERELÉSÉHEZ

A hatalmas üvegezések védelmet igényelnek a rovarok ellen. A monorail tokba szerelt új takarócsipeszek kialakítása lehetővé teszi a piacon népszerű pliszé szúnyoghálók beszerelését. Az összeszerelés módszerének köszönhetően a kiegészítő elemek nem korlátozzák a nyílás méretét és nem képeznek veszélyes akadályt a küszöb szintjén.